MEXICKÝ TĚSTOVINOVÝ SALÁT


Jemná pikantní chuť, se skořicovým nádechem, ale hlavně rychlé a přitom výborné jídlo. V každém kousku jiná chuť. Baby kukuřice, fazolky různých druhů, paprika... Vše smíchané s těstovinami v salát na oběd.

RECEPT:

máslo
cibule
mleté hovězí maso
sůl a pepř
chilli
bílé baked beans
voda
sladká i pálivá paprika (koření)
skořice
třtinový cukr
směs mexické zeleniny (může být mražená, může být konzervovaná, ale může být i čerstvá (kukuřice, baby kukuřice, zelené fazolky, papriky a rajčata) - z praktických důvodů jsem ale použila tu mraženou z Lidlu)
těstoviny

Dáme vařit těstoviny do osolené vody a po uvaření a slití je necháme odpočinout. Na rozpálené pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme maso a dochutíme jej solí, pepřem a chilli (sušenou, ale pokud máte čerstvou chilli papričku, chuť bude mnohem výraznější). Trochu zmírníme oheň (ale ne úplně). Maso promícháváme, dokud nebude hnědé a osmažené. V tu chvíli opět dáme plyn na nejvyšší úroveň a vmícháme fazole spolu s vodou (zhruba tři čtvrtina plechovky od fazolí). Až se budou vytvářet bubliny varu, přidáme zeleninovou směs (pokud bude zelenina čerstvá, přídáme i vodu), dosolíme a dopepříme a po trochách (dokud je omáčka ochlazená zeleninou) přidáváme sladkou i pálivou papriku, skořici a cukr. Dáme plamen na mírno a necháme omáčku probublávat ještě 5-10 minut. Na konec smícháme s těstovinami.


Podáváme teplé a po zchladnutí ohříváme s přidáním vody.

Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky