ŘEPOVÉ RISOTTO S COTTAGE SÝREM


Že jste ještě neviděli červené risotto? Že je to zvláštní? Tak to jste na omylu! Možná je trochu nevšední, ovšem chuť má opravdu skvělou a stojí za to vyzkoušet. Je z řepového pyré a voní po provensálských bylinkách a másle. 

RECEPT:

červená cibule
olivový olej
červené víno
rýže arborio
zeleninový vývar
červená řepa
sůl a pepř
fenykl
provensálské koření
máslo
eidam
cottage sýr

Minimálně dvě hodiny předem dáme vařit na mírno červenou řepu do neosolené vody. Poté, co je řepa měkká ji slijeme a necháme vychladnout. Zchladlou ji oloupeme, nakrájíme na kostičky a rozmixujeme spolu s trochou soli a fenyklu. Pyré necháme v pokojové teplotě a vrhneme se na rýži! Na jemno nakrájenou cibuli orestujeme na olivovém oleji. Až bude chytat barvu, přisypeme k ní rýži a restujeme je společně. Zalijeme zhruba do půlky rýže vínem a necháme, za občasného míchání, probublat, než se vypaří alkohol. Pak zalijeme vývarem, snížíme plyn na mírný a rýži vaříme 10-15 minut za stálého dolívání vývaru kousek nad rýži. Když je hotová, stáhneme ji ze sporáku, dochutíme pepřem, provensálským kořením, máslem a přisypeme k ní nastrouhaný eidam. Řádně promícháme, aby se sýr rozpustil a všechny chutě se spojily. Teď můžeme přidat řepové pyré.


Hotové risotto podáváme s cottage sýrem, výborné je však i samotné. S nalitým červeným vínem z něj bude skvělá večeře. Tak ať se vám podaří!

Dobrou chuť

POMOC:

Přidala jsem eidam a ne parmezán nebo jiný italský sýr. To proto, že parmezán hodně přebíjí tu řepovou chuť, zatím co eidam tam nejde poznat, jen udělá z risotta mazlavější směs.

Komentáře

Oblíbené příspěvky