TĚSTOVINOVÝ SALÁT S RUKOLOU A VLAŠSKÝMI OŘECHY


První recept, který se na této stránce objeví by také mohl být recept sezónní, tedy jarní. Jedná se o teplý těstovinový salát podávaný se studeným jogurtem. Na přípravu je velice jednoduchý a rychlý. Přes den už začíná být letní počasí, ale večer se ještě rádi zahřejeme, třeba právě tímto salátem.

RECEPT:

malá velikost těstovin fusilli
hrst vlašských ořechů
kousek uzeniny
olivový olej
středně velká cibule
čtvrt až půl litru vývaru
kukuřice
rukola
limetka
sůl a pepř
majoránka
oregano
jogurt

Množství surovin je čistě jen na vás, těstoviny odvažte dle počtu porcí a zbytek podle toho, co máte rádi. Dáme vařit vodu na těstoviny, kterou vroucí osolíme a hotové těstoviny slijeme. Za tuto dobu si v hluboké pánvi na mírném ohni opražíme kousky vlašských ořechů. Ale pozor, nespálit! Černají velmi rychle. K ořechům přidáme uzeninu. Pokud nepustila vlastní tuk, přidáme olivový olej, ale jen kapku, zvýšíme oheň a restujeme spolu s cibulí nasekanou na hrubo. Když cibule začne chytat zlatou barvu přilijeme dvě třetiny vývaru, necháme půl minuty probublat a nasypeme těstoviny. K těm postupně přidáme kukuřici a zbytek vývaru, těstoviny však nesmí plavat ve vodě, a koření. Zatímco se nám chystá tato smět, omyjeme rukolu, trochu ji zkrátíme, ať nemáme celé listy a zakápneme limetkou. Poté vypneme sporák a do salátu vmícháme rukolu.


Zdá-li se vám, že salátu něco chybí, ale není planý ani nechybí bylinky, dodejte mu chuť šťávou z limetky. Pokud to nepřeženete, dodá na chuti i osvěžení. Podávejte teplé se studeným jogurtem.

Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky