FRANCOUZSKÝ JAHODOVÝ KOLÁČ


Jahody, jahody, jahody všude... Je jejich sezóna a já jich ještě pořád nejsem dojezená! Nejlepší jsou čerstvé. A na tomto koláči čerstvé jsou. A že je to skvělý koláč. A ještě v téhle zdravější verzi se po něm můžete utlouct! Je tak fresh a dobrý... inu, zkuste sami.

RECEPT:

200 g špaldové mouky hladké
125 ml mléka
75 g třtinového cukru
1 bílek
40 ml kokosového oleje
1 čajovou lžičku kypřícího prášku

750 g polotučného tvarohu
vanilková esence
3 lžičky citrónové šťávy
pár kapek stévie
2 plátky želatiny

Začneme první částí krému a to tak, že tvaroh smícháme s vanilkou, citrónovou šťávou a stévií. Dáme do lednice chladit a budeme s krémem pokračovat po dopečení korpusu, na který se vrhneme nyní. Troubu rozehřejeme na 175 °C. Smícháme mléko, bílek a rozpuštěný kokosový olej. K této mokré směsi přes sítko rozprášíme mouku, kypřící prášek a cukr a opatrně zamícháme. Těsto přelijeme do formy na pie, která je vyložena alobalem. Pečeme asi 30 minut a po upečení vyndáme z formy, sundáme alobal a necháme chladnout. Mezitím si připravíme želatinu (obvykle 10 minut bobtná), kterou vmícháme do krému. Studený korpus vrátíme do formy, nakypeme na něj krém a ozdobíme jahodami.


Koláč vrátíme do lednice. pro jeho úplné ztuhnutí, kde ho také i skladujeme - pokud tedy něco zbude.
Přeji krásné začínající letní dny.

Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky